Гледачите на Евровизија беа шokирани од сцената снимена во Зелената соба за време на последната вечер. Имено, во еден момент, камерите го снимиле победникот на Евровизија, Дамијан Дејвид, фронтменот на групата „Менескин“, како се наведнува над масата, што на многумина им изгледало како да шмрkа нешто.

„Дали тој навистина шмрkaл во директен пренос?“, „Дечкото шмркаше во директен пренос, ова е за дисквалификација“, „Се чини дека дроата победи на Евровизија“, „Очекуваме организаторите да го коментираат ова“ , пишуваат сега шокирани обожаватели на Евровизија.на социјалните мрежи.

Победникот на денот е сепак дечково со овој твит – да знаевме дека и ова се оценува, па да ви го пратевме Аца Лукас

„Не се дрогирам, туку само го собирав стаклото“, кратко рекол Италијанецот на прес-конференција после победата на новинарско прашање за спорната сцена.