Денес се јавија мнозина новинари, со едно прашање… Богојески, како планирате да функционира тој Закон за заштита на државноста?
Еве прост пример:

Еден Нефи од Охрид си игра “курташак” со цела Македонија, со УНЕСКО, со мициња, со зајчиња… тој си игра бре со Словенскиот Ерусалим!!!
Е сега, ако гласате за Македонски концепт да го донесеме тој закон, ние “џинот” Нефи ќе го намачкаме на лепче по брза постапка! Така ќе биде хоспитализиран, што ќе му помогнеме во целост да заздрави и да стане нормален граѓанин на Републиката, кој нема да го вознемирува СПОКОЈОТ на народот!

Еве вака ќе функционира нашиот Закон: ќе им помагаме на сите луѓе од хумани и демократски причини! И господинот Нефи е човек со граѓански права! Државата е обврзана да му помогне!!!

Сега можете да развиете имагинација

П.с Мерката е во делот “Заштита на историското и културно наследство, загрозено од криминални банди мотивирани од верски, политички, економски или етнички причини”.

Линк од објавата на Богојески (1) Петар Богојески – Petar Bogojeski – Posts | Facebook