Вук и јас долго време сакавме да станеме родители – вели Тамара

Како што пишува Телеграф.рс – Позната е како некој кој успеа да го разубави животот на многу семејства во нашиот сосед Србија. Таа со сопругот Вук се запознала кога добиле шанса да работат заедно на телевизиски проект. Таа била задолжена за кастинг, а тој работел како менаџер за локација. Тие брзо се спријателиле и заљубиле.

Вук замина од таа продуцентска куќа, но разбравме дека сме супер другари, како и дека одлично функционираме заедно, па набрзо потоа почнавме да живееме заедно. Се венчавме после година дена.

– Вук и јас сакавме да станеме родители долго време, и бидејќи започнавме да работиме на терен, имав предвид дека еден ден, здравје Боже, ќе бидам во блажена состојба – рече Тамара.

– Една зима, Вук и јас видовме дека имаме доволно финансии да одиме на ин витро оплодување напролет, без никакво оптеретување. Сметајќи дека ќе биде за неколку месеци, бевме целосно опуштени. Токму во тој период Бог нè погледна и јас природно останав во бремена – рече Тамара во тоа време.

Таа ја зима својата мила на градилиштето, па малата Ленка е во кампер со нејзината мајка и не се одделува од неа дури и кога е на работа.

– Таа има свој ритам на спиење и хранење што го вклопувам во распоредот за снимање. Имаме „мото-дом“ на сетот, кој не се разликува по удобност од стан во Белград. Само што воздухот е многу почист – рече Тамара во една прилика и додаде:

– Имаше проблеми на почетокот кога почнавме да работиме со сопругот, но сега сме добро воспоставен и добро координиран тандем. Не само што тој и јас добро се познаваме, туку и целиот тим е скоро непроменет во својот состав со години. И за осуммесечно бебе, мислам дека најважно е да биде со родителите, каде и да се, па верувам дека таа ужива повеќе отколку да е во креветчето. Всушност, верувам дека сум привилегирана што можам да си го однесам бебето на работа.