Марко Пејчиновски пред три лета на само 12 години направи огромен подвиг кога успеа да го преплива Охридското езеро.

И покрај инфрактот на коска на долните екстремитети Марко успеа во големиот подвиг и го оствари својот сон. Денес тој има нов предизивик. По повод празникот Свети Наум тој ја препливува делницата од градското пристаниште до манастиирот Свети Наум.

„Марко плива од Охрид до Свети Наум, во чест на Исцелителот и Чудотворецот Светиот Наум Охридски – за здравје на сите нас“, стои во објавата.