Две лица се пренесени во болница, откако биле повредени по удар од гром, објави А1он.мк.

Порталот пишува дека градот бил зафатен со силно невреме.

Неофицијално, станува збор за две лица од Ресен и Битола кои се пренесени во Медицинскиот центар во Охрид.

Според информациите на порталот, едното лице имало изгореница на ногата, додека пак другото проблеми со слухот