Инстаграм претставува социјална мрежа, која служи за е размена на фотографии. Вие објавувате фотографии и луѓе кои “следат” можете да ги видите. Тоа е навистина толку едноставно. Откако ќе ја преземете апликацијата за вашиот уред (апликација за iPhone, апликација за Android и апликација за Windows) и пријавете се за сметка, сите сте подготвени да ги споделите.

Инстаграм е одличен начин да ги споделите фотографиите без да ги испраќате на е-пошта до семејството и пријателите. И бидејќи тоа е само слика, практично нема време да погледнеме неколку (или неколку десетици).

Многу луѓе ја користат оваа апликација за финансиска заработка, но и да бидат пример за начин на облекување, однесување или промена на себе.
Еден од оние на кои бројот на следачи му е во нагорна линија, а кој неодамна даде интервју за естрадниот магазин ,,Бекстејџ” e Давид Давидовски. Тој за себе вика дека е најконтроверзен лик и дека сака да има ,,добар лајф стајл” .

Во една од неговите последни објави тој на несекојдневен начин предизвика голем број од македонските јавни личности да ги покажат своите тела, а како пример се зеде самиот тој.
,,Јас како најконтроверзен македонец и како модна икона ги номинирам и предизвикувам македонските ѕвезди да направат вакви слики и да ги покажат нивните тела, а тоа се” – напиша тој, а меѓу означените се и Лила Филиповска, Зоки Фаци, Елена Велевска, Тоше Зафиров, Тамара Тодевска и многу други…
Целиот пост може да го погледнете на слениот линк