Најскапото чоколадо е произведено во ограничено издание – 1.000 чоколадни бонбони во вредност од 7.728 евра по парче е изложено во Португалија.

Секоја бонбона е покриена со злато што се јаде, а чоколадата се чува од униформирани лица.

Чоколадните бонбони се преполни со шафран, бел тартуф, ванила од Мадагаскар и златни летоци.

Творецот на чоколадото, Даниел Гомез вели дека чоколадото во форма на дијамант влегла во книгата на Гинис како најскапа во светот.
Чоколадното пакување е во форма на круна и е украсено со 5.500 кристали „Сваровски“.

Извор: zenskimagazin