Во исто време, таа силно се жали на статусот што таа, но и другите жени го имаат во медиумите.

Во италијанските медиуми се појавиле гласина дека таа е во врска со потпретседателот на Рома , Рајан Фридкин, и таа реши да објасни за што всушност станува збор.

„Молчев и страдав многу долго, до сега. Можеби тоа беше погрешно. Се измамив дека вистинските информации порано или подоцна ќе надвладеат над лажното новинарство.

Секој ден слушав отровни озборувања и невистини, фотографи пред мојата куќа каде и да одам, дронови под прозорецот, но сега сум уморна. Доста ми е “, започна Дилета.

Фридкин е само еден од познатите мажи со кои се дружела. Пред него, во јавноста се појавија имиња на неколку фудбалери, а оној кој најмногу се истакнува е Златан Ибрахимовиќ.

Таа исто така коментира: “Зошто жена не може да има пријател, туку само љубовници? Ако излезам на пијачка со убав маж, дали веднаш ќе ја наречеме врска? Ако правам реклама со фудбалер, зошто се инсинуира дека сме тајно во врска? Се дружам со актерот и среќни сме, тоа е измислена приказна? Ако е криза и патувањата се ограничени, како може некој да зборува за криза во врската

На крај, таа истакна дека проблемот со етикетирање е оној што најчесто го имаат жените. “Досега страдав, научив и се смеев на тоа.

Но факт е дека ниту еден познат маж, талент или јавна личност не е предмет на морбидно новинарско внимание како жена од ТВ. Дали имам право да кажам дека ми е досадно? Прво од почит кон читателите што се заведуваат од лошо информирани новинари. И второ, поради луѓето кои ми се драги кои беа повредени. Баба ми има 80 години и ги чита овие лаги и верува во нив “, заклучи славната новинарка.