„Очигледно е дека огромно мнозиснтво членки сакаат да почнеме преговори што е можно побрзо, тоа е ставот на ЕУ. Северна Македонија е тест дали треба да и веруваме на ЕУ, не само ние, туку и целиот Балкан“, рече Никола Димитров

Нека ја тргнат забелешката за македонскиот јазик, па прв ќе кажам дека позициите на Бугарија не задираат во идентитетот.

Да се каже дека Бугарија всушност не допира на македонскиот идентитет, за жал не е вистина. Има повремено информации од таму, еве го пак повторува дека ние сме чепкале по македонскиот идентитет и тоа е лага и пропаганда.

Нека ја тргнат забелешката за македонскиот јазик, па прв ќе кажам дека позициите на Бугарија не задираат во идентитетот, вели Димитров