Ема и Луна, близначки кои се родија во 22-рата недела од бременоста, ги надминаа сите очекувања на докторите и преживеаја.

Нивната мајка, Кејла Ибра, со огромни емоции ја раскажува нивната приказна, обидувајќи се да ја подигне свеста за предвременото породување и да порача дека бебињата родени 18 недели предвреме МОЖАТ да преживеат.

Низ моите солзи, реков: „Што ќе се случи со моите ќерки?“ Додека ме носеа со количка горе, таа ми рече: „Бебињата ќе се родат денес и ќе умрат“. Тие ќе умрат. Солзите сè уште ми ги подуваат очите кога ги изустувам овие зборови.

За среќа, двете убавици се добри. Пред малку го прославија својот втор роденден и му покажаа на светот дека се големи борци.