Вештачката пустинска оаза Ал Кудра е дом на бројни вештачки езера, опкружени со високи песочни дини и локална фауна, што ја прави врвно место за рекреација за жителите на Дубаи.

Пустината Ал Кудра во Обединетите Арапски Емирати е украсена со вештачко езеро кое има форма на две испреплетени срца, а популарното „Љубовно езеро“ од Дубаи е толку големо што може да се види од вселената.

Вештачката пустинска оаза Ал Кудра е дом на бројни вештачки езера, опкружени со високи песочни дини и локална фауна, што ја прави врвно место за рекреација за жителите на Дубаи.

Сепак, во 2018 година, локалната туристичка атракција дополнително скокна во популарност кога се појави мистериозно ново езеро.

Навидум преку ноќ, се појавија две лагуни исполнети со вода во форма на испреплетени срца со вегетација кои го „пишуваа“ зборот љубов. И така, се роди „Љубовното езеро“, и луѓето се насобраа на нејзините брегови за да фотографираат, да се восхитуваат и да се изолираат.

„Љубовното езеро“ во Дубаи почна да привлекува внимание откако шеикот Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, наследникот на тронот во Дубаи, сподели воздушна фотографија на својот Инстаграм профил.