Денеска на пладне во 12:06 часот е регистриран земјотрес на територија на Северна Македонија.

Земјотресот е со интензитет од 2.1 степени според Рихтеровата скала.

Епицентарот на земјотресот бил во Леуново, кај Маврово на длабочина од 3 километри.