Се стресе Грција, но и Македонија.

Земјотрес со јачина од 3,8 е регистриран кај јужниот сосед, а е почувствуван и во Македонија. Епицентарот бил на 18 км северозападно од Лариса и на 7 км југозападно од Тирнавос.

Во текот на денот имаше повеќе земјотреси на грчко тло.

Во март имаше повеќе земјотреси во Лариса во Грција.