Верувале или не, има многу полоши работи од сексуално изневерување на партнерот

5.30 часот наутро. Чувството на нервоза расте. Ги отвораш очите, а во твојата глава мало глувче од сомнеж ти грицка нерви… Состаноци, конференции, рокови… Зошто секогаш имаш толку многу работа, а толку малку време?

Го земате телефонот и проверувате мејлови, повици, пораки и сето тоа на пат кон тоалетот. Се подготвуваш набрзина, ги земаш клучевите од шкафот и излегуваш надвор… . Влегувате во автомобилот, го бирате бројот на телефонот и го започнувате работниот ден…

Си заборавил  НЕШТО .

Во креветот зад тебе остана жена. Не ја ни погледна. Не ја галеше, бакнуваше, разбуди ја… Беше зафатена.

Кога ќе помине првиот бран на напорен ден, пиете кафе, го земате телефонот и ги проверувате социјалните мрежи. Ќе се прелистувате низ вести и настани во животот на вашите „пријатели“. Нема повеќе да се сеќавате на неа –  жената со која го делите животот.

На современите односи им недостасува здрав разум.

Луѓето живеат заедно, но тоа не значи ништо. Се гледате наутро и неколку часа навечер. Размени неколку кратки реченици и погледи преку мобилниот телефон. Доколку „навистина се сакате“,  преку ден ќе си праќате виртуелни бакнежи и ќе мислите дека сте „завршени“ со наклонетост.

Навикнати сме да мислиме дека  лажењето  во врска е всушност задолжително и нормално. Но, вистината е дека луѓето престанаа да се сакаат и да  се грижат еден за друг.

Штом едниот партнер ќе дознае за измамата, довербата засекогаш се губи.

Се разбира, се*суалното изневерување е многу, многу навредлива работа. Но, дали некогаш сте помислиле дека секој ден го  изневерувате партнерот ? На сите ни недостасува комуникација, внимание, страст, интимност, па дури и најважното – љубовта. Недостатокот на внимание прави многу повеќе штета од  баналната се*суална прељуба.

Замислете: конечно најдовте личност што можете да ја сакате, а сега треба да се борите за  остатоци од внимание.

Додека седите, ја гледате како го  ажурира профилот, читате коментари, се насмевнувате на комплиментите што ги добива за нејзиното последно селфи… И читате Твитер, погледнете го Инстаграм, туѓите жени пред ваши очи, нивните заводливи лица. , а едвај гледаш на своето…

Дали би ја препознале во толпата други луѓе?  Зошто не се прошеташ до плоштад, не се облечеш убаво, па не одиш во кафана? Дајте ѝ уште една шанса на љубовта.

Најголемиот гест на љубов денес е да го оставите телефонот на страна и  да ја погледнете сопругата/сопругот во лице. Прашај: како си?

Дали сфаќате едно:  вашата сакана е се што имате во животот ! Затоа сега е вистинското време да и покажете колку ја сакате, утре може да биде предоцна.