на денешниот состанок, Комисијата за заразни болести донесе предлог да продолжат веќе постоечките рестриктивни мерки.

Тоа опфаќа и останување на сила на полицискиот час од полноќ до 4 часот наутро, а работа на угостителските објекти да биде до 23:30 часот.

Информацијата за МИА ја потвдриле од Министерството за здравство.

Предлогот за олабавување на мерките, беше даден минатиот понеделник врз основа на епидемиолошката состојба, односно намалениот број на новозаразени и ослободувањето на поголем дел од болничките капацитети.
Извор: ,,360 степени