Македонската група Некст тајм во изминатиот период направи повеќе преработки на македонски традиционални песни, па јавноста си зеде за право да коментира за нивната партиска припадност.

Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски во гостувањето во Студио 10 на ТВ 24 порача дека не се согласува со таквите поделби

Некст тајм не се вмровци. Имавме концерт со над 15 илјади граѓани во Куманово и луѓето уживаа во тој настан.

Не ги делам луѓето по никаква основа и ги вреднувам по добри и лоши, посветени и непосветени“, истакна Димитриевски

Видео од прекрасната изведба на Некст Тајм на песната „Ја излези Ѓурѓо“