Презимето на Џамбазов е многу познато не само во Македонија, туку и во европски и светски рамки. Од македонски глумец, комичар, ТВ-водител, музичар, писател на многу добри книги, текстописец па се до режисер на музички спотови.

За човеков едноставно што и да се напише е малку. Тој едноставно претставува една вистинска легенда!

За разлика од порано, сега, во ова денешно модерно време Џамбазов може да се најде и на социјалните мрежи. Без разлика дали станува збор за фотографија, видео или слика неговите објави на Инстаграм често знаат да привлечат огромно внимание и реакции во јавноста.

Многумина сигурно се сеќаваат на Бошко – кучето од расата пинч кое беше најдобриот пријател на нашиот шоумен Игор Џамбазов.

Бошко како и својот газда беше славен и се појавуваше пред камери, знаеше како да се однесува на снимања и беше неразделен од својот сопственик кој секогаш го носеше во рацете.

Објавата на Џамбазов на Инстаграм:

Едно од најемотивните интервјуа на Џамбазов