Мет Вотсон од британскиот Carwow се обидува да открие кој е најдобриот од трите номинирани германски лимузини.

Во конкуренција се Audi A8, BMW Серија 7 и Mercedes S-Class.

Една од основните ставки во оваа споредба е цената. Верувале или не, најевтина е серијата 7, следена од A8, а најскапа е S-Class. Претставникот на Мерцедес е најдобар и во однос на надворешниот дизајн, додека влегувањето во кабината ги прави работите малку покомплицирани. Од технолошка страна, Мерцедес е број 1, квалитетот е на страната на БМВ, а Ауди е најдобар хит во стилот.

Конечно, доаѓаме до динамиката на возење.

Нема да го откриеме конечниот победник, но ќе кажеме дека последното место му припадна на БМВ.