По повод претстојните велигденски празници на плоштадот во центарот на Свети Николе е поставено најголемото јајце од ваков вид на Балканот, сподели Сашо Велковски, градоначалник на Општина Свети Николе.

Јајцето го краса обележја на патронот на градот и црквата „Свети Никола“.

https://www.facebook.com/sasovelkovskizasvnikole/posts/984114892123276