Предности и недостатоци на животот без партнер.

Луѓето кои живеат сами и немаат партнер напредуваат побрзо во кариерата, патуваат повеќе, вежбаат поредовно и јадат подобро – покажа истражувањето на австралиските научници.

Соло мажите јадат подобро!
Студијата откри дека „сингл лицата“ имаат помалку стрес, бидејќи во текот на денот се фокусирани само на себе, не мора да плаќаат сметки на никого, не повикуваат никого, проверуваат, се грижат што ќе готват …

Тие се хранат поздраво, немаат стрес и притисок од жена
Тие имаат целосна слобода и можат да си го испланираат годишниот одмор како што им одговара. Со текот на времето, покажува студијата, тие стануваат се повеќе заљубени во себе, бидејќи исто така вложуваат многу во нивниот духовен и ментален развој.

Нема кој да се грижи за болен маж
Сепак, сингл животот, покрај сите свои предности, има и многу недостатоци. Луѓето кои се соло имаат чувство на тежина и беспомошност кога ќе се разболат. Во тие моменти, тие се оставени сами на себе, нема кој да ги однесе на лекар, да им купи лекови, да им зготви супа и да ги праша како се.

Нема кој да им зготви супа и да купи лекови …
Студијата покажа дека ова е моментот кога многу луѓе сфаќаат дека е подобро да се биде со секого отколку сами, плашејќи се дека нема да се соочат со следната итна ситуација, како што е боледувањето.