Учесникот на натпреварот, Бојан Давидовиќ Бода, кој се појави на сцената со огромни, бели, ангелски крилја на последниот настап, истакнува дека сакал да остави добар впечаток.

– Сакав да оставам добар впечаток на жирито и гледачите. Не знам колку е профитабилно, но секогаш вложувам до степен што можам, само за да бидам задоволен. Ја импресионирав Јелена, што ми се допадна, крилјата завршија со неа на крајот од шоуто. Идејата беше моја, најдов дизајнер кој се занимава со тоа и му објаснив што сакам.

Тоа задоволство ме чинеше 150 евра, сепак, сега постигнавме соработка – вели Бода и потоа одговара колку пари му се потребни за да се подготви за една рунда од натпреварот.

Една изведба, стајлинг, матрици и сè друго ме чини околу 500-600 евра. За последните рунди можам само да кажам – благодарам мама и тато. Инвестирам во сценски перформанс поради моето задоволство, лично задоволство, така што утре кога ќе ја погледнам претставата знам дека во тој момент сум вложил најдобро што сум можел – вели Бојан.

Во претходната сезона Ивана Богичевиќ истакна дека троши толку многу што на крај нема ниту за сок.

– Јас си правам шминка, соработувам со фризери, а што се однесува до фустаните, тоа зависи од многу работи. Најскапиот фустан ме чинеше 500 евра, фустан со топка, црвен фустан. Плус сите други трошоци… Фустанот со мечињата ми излезе најевтино, затоа што јас сам ги сошив – вели во смеа креативката Ивана и додава:

Засега не ми требаа услугите на „Гранд“, иако има нивни шминкери и фризери. Досега ми се исплатеше, не жалам за еден динар за „Звезда Гранда“. Го давам секој динар, ако требаше да одам да молам на улица за пари, би се молела (се смее).