Од 12 април младата месечина влегува во знакот Овен и носи енергија за реализација на желбите за и нови почетоци. Овенот е првиот знак на Зодијакот, а новата Месечина претставува почеток на нов месечен циклус. Оваа обединета енергија испраќа бран на позитивна енергија во нашите животи, поканувајќи нè да започнеме ново поглавје и да ги исполниме сите одамна скриени желби.

Пред нас е период на големи промени, но и големи можности што треба да се искористат паметно. Ѕвездите ќе бидат наклонети во наша полза, и сè зависи од нашите постапки и потези. Сега е добро време да започнете да реализирате сè што сте планирале долго време. Овој астро период ќе ви помогне да постигнете успех на сите полиња, особено во бизнисот.

Времето на новата месечина носи огнена енергија, страст, движење напред и дозволувајќи им на нашите желби да нè водат, а не нашите стравови. Ќе има особено моќен ефект врз Овен, Рак и Водолија.

Овие три лика ќе можат да постигнат сè што ќе замислат, без многу напор. Овенот отвора нови деловни можности, додека на Раковите и Водолиите ќе им цветаат рози на полето на љубовта. Сите слободни претставници на овие два знака ќе имаат можност да запознаат личност која ќе ги заинтригира.