Разрешениот директор на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски во вечерашното гостување на ТВ 24 индиректно му порача на премиерот Зоран Заев дека одлуката за негово разрешување е избрзана и дека тоа и самиот ќе го сфати.

-Иако имав покани, прв пат сега излегувам. Не сакав да испадне дека правам нешто политички, сакав да помине Конгресот во СДСМ.

Дека сум херој не знам, но ме радува поддршка од граѓаните и стопанските комори. Пред да дојдам, во ДПИ имаше 800 неправилности забележано годишно, сега се 8.000.

Ако тоа граѓаните го поддржуваат, значи дека инспекторите почнале правилно да си ја извршуваат својата работа. Пркос ниту сум сакал, тоа го рече претседателот. Само сум ја барал правдата и сум ја штител државата. Не сум можел до крај да ја заштитам. Но, несогласувањата даваат некогаш и напредок. Некој кога ќе отспие, ќе сфати што направил и ќе сфати дека не бил во право и погрешил. Велам никогаш немој да носиш избрзани одлуки.

Ако е приватна партијата, може да ме истераат. Но, јас сум од основањето. Не го следев Конгресот, не ме интересираше, рече Пауновски.