Популарниот пар Марија Пијаманов и нејзиниот сопруг Плевнеш кои живеат во Париз, а по потекло од Македонија, изминатиов период уживаат во убавините на Македонија. Тие често споделуваат видеа и слики од нивните патувања и седенки по ресторани.

Во едно од видеата кои кружат на социјалните мрежи тие се снимаат откако изеле месо на зајак во ресторан близу стариот дел на Охрид.

Ние сме во ,,Канео летница”, и просидба падна. Ручавме зајачко месо. Зајакот го зakлавме луѓеее, ајде аирлија нека е. Беше бајат малце така и студен. – вели Марија, а нејзиниот сопруг додава дека зајакот бил Муртински.

Видеото во целост може да го погледнете

во продолжение