Познатиот англиски пејач Ли Рајан призна дека е во финансиска криза. Имено, тој без никакво двоумење призна дека нема премногу пари и дека не е во состојба да ја плати казната за предизвикување сообраќајна незгода.

Пејачот на групата „Блу“ остана без возачка дозвола 12 месеци, а треба да плати казна од околу 1.500 фунти. Рајан се жалеше на суд дека нема ништо на сметката бидејќи ги потрошил сите заштеди за време на пандемијата на коронавирусот.

– Не работам и не можам да одржувам концерти, така што немам пари. „Се запре поради пандемијата, рече Рајан.

Патем, Ли, заедно со Данкан Џејмс, Ентони Коста и Симон Вебе, го формираа бендот „Блу“, и тие настапија заедно од 2000 до 2005 година. Сите три нивни студиски албуми завршија на врвот на топ листите во Велика Британија, но и низ целиот свет.