Благодарение на мобилните телефони сега целиот интернет го носиме “во џеб“ и тешко е да поминеме неколку секунди, а да не провериме што се случува на социјалните мрежи.

Истото тоа ни се случува каде и да сме па дури и да сме во некој ресторан со пријатели или пак роднини. Но, очигледно дека на овој американски локал му здодеало од сето тоа па ставиле натпис:

„Нема wi-fi. Преправајте се дека е 1995-та година. Разговарајте меѓусебно и напијте се нешто“.

Интересно е тоа што половина од гостите штом го виделе овој натпис веднаш ја напуштиле просторијата. Оние малку повозрасните сигурно сакале да се присетат на убавите стари денови па очигледно дека уживале во посетата и престојот на овој ресторан кој за многумина е малку “необичен