Познатиот лик на телевизиското шоу Хуан Хоја Борја (65), попознат под прекарот „Ел Риситас“, почина во болницата Вирген дел Росио во Севилја.

Ел Риситас требаше да биде пренесен попладнево од болницата де ла Каридад во Севилја (каде живеел) во универзитетската болница Вирген дел Росио во Севилја, каде починал.

Во септември 2020 година, „Ел Риситас“ беше примен во болницата де Каридад во Севилја, каде што оттогаш се наоѓа. На 65-годишна возраст и откако претрпе ампутација на ногата како резултат на болест, „Ел Риситас“ побара прием во институција промовирана од преподобниот Мигел Манара и со која управува братството на Санта Каридад де Севиља.