Екс премиерот Никола Груевски во изминатиов период се почесто споделува фејсбук статуси во кои ги изнесува своите ставови за она што се случува во земјата.

Во последната негова објава на официјалната фејсбук страница Груевски повика граѓаните да се приклучат на протестот за ослободување на затворените од 27 април.

Дека многу граѓани посакуваат Груевски да биде на чело на ВМРО-ДПМНЕ е неспорен факт, а за тоа говорат и коментарите на неговите постови во кои тие го повикуваат да се врати во Македонија за да ја води државата и ВМРО-ДПМНЕ.

Во чест на неговите статуси, потсетуваме на еден разочаран граѓанин кога екс премиерот си поднесе оставка.

Се јавуваме од струмичко село Муртино, од селото на актуелниот претседател на СДСМ. Верувај Роберт жално е ако Груевски потпише оставка, сите

Се е направено во времето на Груевски, патишта, железници, аеродром, се, рече гледачот кој плачеше за Груевски на Канал5 телевизија.

Водителот на емисијата Роберт го тешеше разочараниот гледач. За тие кои не се сеќаваат или не го гледале ова видео, погледнете линк во продолжение: