Проширете ги мозочните вртења и тестирајте го видот. Нова загатка што го полуде интернетот ќе ве натера да ги правите и двете. Во базенот има еден куп гуми за пливање, сите тие имаат форма на ролна, со светли бои, но различни.

И додека се чини дека сите гуми се за пливање, меѓу нив всушност се крие еден десерт. Тоа е крофна, и дали ја гледате?

Бидете сигурни дека сте меѓу оние што ја решија оваа загатка што е можно поскоро, а потоа притиснете ја стоперката и измерете го времето.

Ако поминаа 30 секунди и сè уште не сте виделе ништо, во ред, ништо страшно. Вие не сте меѓу ретките што ја решија сложувалката за половина минута – што е рекорд досега. Не е ни чудо што оваа загатка направи бум на мрежите, воопшто не е лесно …

Ќе ви помогнеме малку: се разликува од останатите ролни по тоа што има трошки на себе …

Сè уште ништо? Можеби е време да се откажеме.

Погледнете го решението …