Верица Белчовска беше удрена од автомобил во Струмица, кога се враќала од работа. Таа е по потекло од Русиново, беровско, но во потрага по подобри услови за живот, семејството се преселило во Струмица. Во Берово останал нејзиниот најстар брат.

По нејзината смрт, органите беа донирани за пациенти кои очекуваа трансплантација на срце и бубрези, а се искористија и делови од нејзините коски за трансплантација на коскена срж.

Верица Белчовска беше удрена од автомобил во Струмица, кога се враќала од работа. Таа е по потекло од Русиново, беровско, но во потрага по подобри услови за живот, семејството се преселило во Струмица. Во Берово останал нејзиниот најстар брат.

По нејзината смрт, органите беа донирани за пациенти кои очекуваа трансплантација на срце и бубрези, а се искористија и делови од нејзините коски за трансплантација на коскена срж.