Кинезите инаку се познати по тоа што, според нивното сфаќање за човекот, секој орган, секој дел од телото има своја функција и значење и веруваат дека се меѓусебно поврзани…

Кога ќе размислите, тоа е вистина.

Една стара кинеска легенда вели дека секој прст го има значењето на личноста и личност блиска до нас.

Палците ги претставуваат родителите.

Показалецот ги претставува вашите браќа, сестри и пријатели.

Средниот прст се претставува себеси.

До малиoт прст (четвртиот прст) го претставува вашиот партнер.

Малиот прст ги претставува децата.

Сега спојте ги рацете, дланка до дланка, а потоа спојте ги средните прсти како што е прикажано на сликата.

и во

Обидете се да ги разделите вашите палци (родители), тие се раздвојуваат затоа што нема да живеат со вас вечно. Ставете ги повторно заедно.

Обидете се да ги разделите показалците (браќа и пријатели), тие се отвораат затоа што и тие најчесто заминуваат, имаат свои животни патишта.

Обидете се да ги одвоите малите прсти (вашите деца), тие се отвораат затоа што децата растат и си одат по својот пат во животот. Ставете ги повторно заедно.

Конечно, обидете се да ги разделите домалите (партнерот) и ќе се изненадите, тоа е невозможно да се направи.

Парот е врзан со судбината до последниот ден од животот (идеално) и затоа венчалниот прстен се носи на тој прст!