Српскиот политичар Драган Марковиќ Палма, претседател на Собранието на градот Јагодина, направи забава на летот за Египет.

Имено, Палма, отпатувал во одморалиштето Хургада со медицинско-политичка делегација, а со нив бил и пејачот Радиша Трајковиќ, попознат како Џани, кој во еден момент свирел армоника за Палма и веселиот тим.

Останатите патници збунето гледале, но дури ни стјуардесите не можеле да ги запрат распеаните политичари и медицински лица.

„Стјуардесите се обидуваат да ги смират, но забавата не престана половина час, ние спиевме, една жена покрај Џани започна да пее, снимателот на Палма нè снима и станува малку премногу“, напиша еден корисник на Твитер со видеото од забавата од авионот.

“Ја повикав стјуардесата, таа ми се извинува, вели дека се обидувале да ги замолчат. Можеби сето тоа изгледа малку смешно, но е морничаво арогантно и едноставно. Не можам да верувам дека некој е толку арогантен. И тоа кажува многу за тоа каде живееме “, заклучил корисникот на Твитер