Поранешниот политичар Хусеинбала Мирелемов (75) од Азербејџан беше фатен како го допира задникот на секретарката во канцеларијата, за време на видео-конференција одржана преку Зума.

Како што се наведува, асистентот е пријател на неговата сопруга, која ја ангажирала таму.

Како што може да се види на видеото, таа се наведна да земе неколку документи, а политичарот потоа се сврте и ја допре по задниkoт. Секретарката се смееше, но кога виде дека камерата е вклучена на компјутерот, не и беше сеедно.

Политичарот најрпвин изјави дека видеото е чиста лага, односно монтажа, а потоа се предомисли, па рече дека само малку се шегуваат и дека „не е луд“ да ја изневерува сопругата со нејзина пријателка, особено не пред камерата.