Новинарката Борка Будиќ (38 г.) која работеше во повеќе медиуми во Република Српска, а читателите ја паметат како талентирана и привлечна блогерка го загуби животото во планинарска несреќа во Словенија.

Тажната вест ја шокираше новинарската фела во Р. Српска и многуброните нејзини пријатели ширум Балканот. Како што напиша на својот блог (онлајн платформа на која се прикажуваат низа на текстови, најчесто по хронолошки распоред),

од незината десетгодишна работа низ редакциите во Бања Лука остануваат само прекарот Б.Б. и големата љубав кон пишаниот збор.

Не така одман во нејзинот срце се роди уште една љубов, кон планините и планинарството пренесува „Српска инфо“.

Но, не стигна да ги освои сите „двеилјадарки“ како Словенците ги нарекуваат врвовите повисокот од 2.000 метри. Судбината не и го дозвото тоа на Б.Б.

На првиот ден на пролетта Б.Б. објави блог „Планините ме повикуваат, морам да заминам“.