Луѓето родени во одредени хороскопски знаци првично имаат подобра основа за стекнување богатство со помалку напор.

Ова тврдење се однесува на ненадејно наследство, можност за препознавање на профитабилни проекти или едноставно сè што им носи пари.

Астролозите ги издвојуваат знаците на Зодијакот на кои им е судено да имаат секогаш пари.

Бик

Бикот е знак на здравје и благосостојба, и соодветно на тоа, луѓето родени во овој знак имаат доста среќа со парите. Многу Бикови всушност ја сакаат борбата за егзистенција, исто колку што се вредни работници.

Заедно со вродената тенденција кон продуктивност, Бикот скоро по правило наследува пари, или ужива во разни други привилегии, подароци или големи суми пари што ги добиваат во текот на својот живот и од роднини и од пријатели.

Поточно, се чини дека луѓето родени во знакот на Бик добиваат материјална или финансиска помош секогаш кога ќе им биде потребна.

Бик, или оние кои имаат многу други планети во Бик, скоро по правило успеваат да соберат големи суми пари или имот за време на нивниот живот и работен век. Оние Бикови кои се родени со поскромно живеење, семејство и социјални предуслови, без големи шанси за наследство или материјална помош од роднини, секогаш успеваат да се борат за сигурност и големо почитување кон себе и семејството.

Стрелец

Стрелецот, особено ако неговиот владетел Јупитер е во истиот знак, е идеална среќна личност за пари и воопшто за добивки. Стрелецот дава најраспространети монетарни вибрации во Зодијакот, и многу мултимилионери и меѓународни банкари обично имаат, ако не Сонце, една од важните планети што се посакуваат во Стрелецот.

За оние Стрелци кои не стануваат премногу богати, постои огромна шанса за голема удобност во животот – што обично доаѓа од некоја продуктивна професија што ја практикуваат. Во секој случај, Стрелецот е придружуван од завидно ниво на луксуз и безбедност во животот.

Јарец

Јарецот е знак на успех, но и знак на деловна активност. Во тој случај, лесно е да се заклучи зошто луѓето родени во овој знак, без оглед на тоа дали Сонцето или Месечината се наоѓаат во Јарец, обично се многу успешни во материјалните работи на животот.

Мажот Јарец, но дури и жената Јарец, знае многу добро како да заработи пари. Тие не мора да бидат брилијантни, особено креативни, или необични на кој било начин, но знаат и да се дисциплинираат, да бидат одговорни и истрајни во своите амбиции. Со Јарецот, таа амбиција е претежно од материјална природа, а фактот дека заработуваат пари е целосно во знакот на природата на Јарецот.

Со цврстина, склоност кон стекнување, одговорност, Јарците можат да се збогатат или да стекнат богатство таму каде што многу брилијантни и надарени типови не успеваат или не успеат да издржат до крај