“Твоите жена и деца нема да знаат дека го јадат твоето месо”: Случајот “Канибал” ја тресе Бугарија, Бојко Борисов на удар

Поранешниот премиер на Бугарија е повикан на сослушување.

Случајот датира од 2010-та година, кога Борисов бил на власт и кога анонимен сведок го обвинил Борисов дека му се заканувал со зборовите: “Твоите жена и деца нема да знаат дека го јадат твоето месо”, поради што целиот случај е наречен “канибал”.

Заменик министерот за внатрешни работи Рашков го повикал Борисов на сослушување иако Рашков како министер не може да го повика осомничениот на сослушување, туку тоа може да го направи само истражен службеник

Рашков неодамна коментирал дека Борисов треба да биде испрашан по парламентарните избори.

Како што се наведува, Борисов му се заканувал на бизнисмен чие име не обелоденето