Адвокатката на легендарниот актер Роберт де Ниро откри дека актерот нема пари и дека мора да ги прифати сите улоги што му се нудат, бидејќи неговата поранешна сопруга е зависна од купување облека од познати модни куќи и дијамантски прстени, на кои таа троши милиони.

Адвокатката Каролина Краус рече дека е важно да се објасни дека скапиот развод е најверојатно причината поради која Де Ниро прифаќа улоги во лоши филмови и зошто од Ловец на елени и Кум 2 прифати улоги во обични комерцијални филмови, но исто така до реклами за британски брендови.

На суд во Њујорк, таа рече дека Де Ниро има 77 години и ја сака својата работа, но дека не е во ред тој да мора да работи со ова темпо.

Кога тој ќе има шанса да одбие проект што му е понуден? Да не мора да работи шест дена во неделата 12 часа на ден. Дека тој не мора да ја задоволува жедта на Грејс за скапи парчиња исто облека. Тој може да се разболи утре и тогаш сè е готово, рече Каролина Краус на суд.

Де Ниро беше во брак со Грејс Хајтауер, член на американското високо општество, 21 година

Неговото богатство некогаш се проценуваше на 350 милиони долари, кои ги заработи за време на неговата 50-годишна кариера. Во последно време тој ги прифаќа сите улоги, вклучително и реклами за автомобили, банки и кредитни картички. И покрај сето тоа, неговиот адвокат тврди дека богатството е скоро потрошено. Де Ниро се зафати со бизнис со ресторани, а потоа имаше проблеми со плаќањето данок и сè уште должи милиони на даночната администрација.

Неговиот бизнис секако беше под влијание на пандемијата, а неговиот адвокат рече дека неговата поранешна сопруга почнала да троши се повеќе и повеќе кон крајот на бракот и дека богатството му се намалува, но адвокатите на неговата поранешна сопруга, пак, изјавиле дека Де Ниро и понатаму продолжува да лета со приватен авион или хеликоптер, понекогаш само за ручек, и дека сигурно не е сиромашен.