Македонските пејачи Татјана Лазаревска и Новица Василевски веќе неколку години живеат и работат во Австралија. Ниту таму не се откажаа од нивната голема љубов – музиката, па често имаат настапи и во дијаспората.

Но, сепак домаќинските навики и македонското во нив не згасна.

Тие деновиве се пофалија дека заедно со пријателите си направиле ајвар.

Во Австралија има се што човек може да посака, но го нема добриот македонски ајвар.

Фотографии од подгототвката споделија на социјалните мрежи:

https://www.facebook.com/tatjana.lazarevska.50/posts/769721890625817