ВАР технологијата и официјално во Србија ќе биде воведена од следната сезона, но еден судија уште сега „почна“ да ја практикува истат.

Имено на социјалните мрежи се појави видео снимка од пониските фудбалски лиги, каде што главниот судија се консултира со камерманот за тоа дали станувало збор за пенал или не.

Судијата најпрвин покажа на белата точка, а поради протестот од страна на фудбалерите на спротивниот табор, дотрча до трибината и го запраша камерманот:

-Шефе, дали има контакт тука? Можеш да ја вратиш снимкат?

На тоа камерманот му одговори:

-Како солза брате, како солза пенал!

Судијата се врати на теренот и ја потврди својата одлука, со образложение дека камерманот мо порачал дека контактот се гледа, на што се налути голманот на „оштетените“, го фрлил дресот и луто го напуштил теренот.

Легендарното видео ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ftbl.serbia on Instagram: “VAR u Srbiji pre roka 🤣🤣🤣 Pojačaj volumen i uživaj u komunikaciji 🔊 [📽 @mrky_highlights]”