Доцна вечерва земјотрес со јачина од 4,7 степени по рихтер и епицентар во Грција, известува ТВ21.

Земјотресот е почувствуван и во Македонија односно на јужни и југозападни делови од Македонија.

Епицентарот е до границата со Македонија и Албанија, кај местото Птериа.