Не го познавам лицето Александар Нинџа ниту пак некогаш сум разговарал со него, истакна во својот исказ Миле Јанакиески. Тој вели дека Нинџа дал пет различни изјави и дека исказот што го дал е единствениот доказ против него.

-Поради тоа спремен сум да одам на полиграф заедно со Нинџа за настаните од 27 април за јавноста да види кој ја зборува вистината – побара Јанакиески.

Тој уште отрки дека има 45.000 незконски снимени разговори со него и 155.000 СМС пораки.

-Јас сум најприсушкуваниот човек во Македонија. Од овие листизи ќе се види дека сум немал никаква комуникација со Нинџа – објасни Јанакиески.

ИЗВОР: ФОКУС