Дебар, Демир Капија и Дојран се трите македонски градови во кои министерството за здравство денеска нема регистрирано ниту еден активен случај.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно)

Активни случаи (вкупно), Скопје 68485, Активни 983, Куманово 8818, Активни 230, Прилеп 8298, Активни 95, Тетово 7209, Активни 98, Битола 6290, Активни 169, Велес 5468, Активни 61, Гостивар 5171, Активни 45, Кавадарци 5151, Активни 27

Охрид 4997, Активни 183, Штип 4958, Активни 39, Струмица 4109, Активни 55, Струга 2980, Активни 65, Кочани 2787, Активни 36, Кичево 2559, Активни 71, Гевгелија 2191, Активни 25
Неготино 2183, Активни 19, Свети Николе 1522, Активни 30, Ресен 1234, Активни 31
Крива Паланка 1219, Активни 6, Радовиш 1156, Активни 47, Берово 1029, Активни 3,Делчево 971, Активни 23

Дебар 939, Активни 0, Виница 881, Активни 36, Пробиштип 789, Активни 5, Валандово 666, Активни 3, Богданци 494, Активни 3, Крушево 489, Активни 16, Демир Хисар 397, Активни 16
Демир Капија 396, Активни 0

Кратово 373, Активни 14 Македонски Брод 359, Активни 3, Пехчево 268, Активни 1, Македонска Каменица 249, Активни 11, Дојран 132, Активни 0.

Инаку, во последните 24 часа се направени 2.955 тестирања, а регистрирани се 50 нови случаи на КОВИД-19 во:

Скопје – 27, Куманово – 5, Прилеп – 4, Гостивар – 3, Тетово, Велес, Штип и Кичево – по 2, Струмица, Гевгелија и Виница – по 1.

Регистриран е 81 оздравен пациент од:
Скопје – 34, Прилеп – 9, Струмица – 7, Куманово – 6, Штип, Кочани и Крушево – по 4, Радовиш и Пробиштип – по 3, Велес и Кичево – по 2, Свети Николе, Делчево и Виница – по 1.