На летот Приштинa-Базел вчера дошло до тепачна во авионот.

Повозрасен маж се пресметувал со неколкумина патници и луто коментирал на албански јазик. Патникот ги тепал се додека посадата на авионот не го совладале.

Но и тоа не му било малку, па тепечката ја продолжиле и по слетувањето на аеродромот по што бил уапсен од швајцарските власти.

Аеродромската полиција ја потврди веста за тепачката за швајцарскиот дневен весник „Блик“, кој го пишуваше од конфронтацијата на паркингот на аеродромот меѓу двете семејства.

Видеата од тепачката во продолжение

Според дневникот, двајца мажи биле уапсени поради таа тепачка.

Извор: Сител – линк од објавата

Хаос на летот од Приштина кон Базел: Албанци се степале во авион, а пресметката ја продолжиле на аеродром | Сител Телевизија (sitel.com.mk)